Utland    Områden    Efterlysningar    Bevaka    Favoritlistan    Hyr ut din stuga    Hem
Facebook    Twitter
Svenska    English    Deutsch   

fritiden.se - När du ska hyra en stuga i Sverige eller utomlands

Top bar fritiden.se
Hela Sveriges stugsajt Nu även: Semesterbytes och Säljes 
uthyrning av stugor och fritidshus
 Avancerad sökning
go fritiden
- Senaste annonserna
-
Mest populära
-
Lyxigast just nu
-
Billigast just nu
- Sista Minuten
-
Objekt med video
-
Alla med betyg
- Slumpa fram stugor
-
Bläddra orter A-Ö
Gå direkt
till objekt:
Lägg in en annons för uthyrning, semesterbyte eller försäljning av din stuga eller fritidshus på fritiden.se, klicka här
stuguthyrning

-
ANNONSÖRER:
  
Ändra din annons
  (admin-sidor)
- Tips när du ska hyra
- Frågor & svar
- Om fritiden.se
- Vad säger andra?
- Kontakta oss
- Annonsera - Hyr ut
  Endast 380 kr/år!

RSS stugor RSS
 

Allt om Funäsfjällen


Den Ultimata Guiden – Alla de bästa sidorna i Funäsfjällen.
Allt på samma sida. Alltid nära till hands. Ständigt uppdaterad.


Hyr stuga på Funäsfjällen och där främst i Funäsdalen, Ramundsberget eller Tänndalen
Allt du behöver för att planera semestern och även använda som snabb-guide under resan.


Boenden

Matställen

Att göra

Service

Mer info


Funäsfjällen med sitt fjällområde ligger i västra Härjedalen nära Norska gränsen. I det ingår främst Funäsdalen, Ramundberget och Tänndalen, men även Tännäskröket, Bruksvallarna, Ljusnedal, Messlingen/Kappruet (Mittådalen), Tännäs och Fjällnäs. Allt ligger samlat och de flesta har skidanläggningar, och du kan ta dig mellan anläggningarna med buss eller bil.

Här finns också NSC, Nordic Ski Center, som är ett av de längsta spårsystemen i världen för längdåkning med 300 km preparerade spår. Funäsfjällen är det centrala navet i NSC. Alla spår prepareras med pistmaskin och passerar vackra landskap och raststugor som viloplatser.

Det finns gott om restauranger att njuta av en god måltid på, och aktiviteter året runt. Letar du efter äventyr, ensam eller i grupp, så finns det mycket att bjuda på, allt ifrån strapatser som heliskiing och isklättring till en skön stund i bubbelpoolen på relaxen i fjällhotellet.


Boenden i Funäsfjällen

Boende finns i flera former, att hyra en stuga är naturligtvis det vanligaste men här finns också lägenheter, hotell och andra boendeformer runt om i Funäsfjällen.


Restauranger och Krogar

Oavsett om du vill äta en god middag eller ta en god fika så har vi sammanställt de restauranger i Funäsfjällen här som vi hoppas att ni kommer att tycka om.


Aktiviteter och Sevärdheter

Det finns gott om aktiviteter och äventyr i Funäsfjällen så väl vintertid som sommar. Sporten och naturen ligger varmt om hjärtat men det finns ännu mer att upptäcka.


Butiker och Service

Om ni behöver hyra skidutrustning, ta skidlektioner eller kanske köpa nya fina kläder så kan ni göra det i på något av dessa ställen i Funäsdalen och dess omnejd.


Generella sidor om Funäsfjällen

Använd nedan sidor för att få ytterligare information om Funäsfjällen, eller kanske bara titta på webbkamerorna för att se om det finns snö (och folk) i backarna just nu.


Funäsfjällen


Om du har tips på någon annan bra sida i Funäsfjällen som vi bör lägga till här, kontakta oss.

Här kommer mer information om anläggningarna och dess pistkartor:


Funäsdalen

Funäsdalen är den centrala orten i Funäsfjällen. Den har haft en stark utveckling de senaste åren. Här finns det gott om natursnö och underbar skidåkning för alla åldrar och nivåer. I Funäsdalens fjällby hittar du det mesta du behöver. Ett ställe man kan åka till såväl sommar som vinter.

Pistkarta Funäsdalen


Ramundberget

Ramundberget ligger rätt så högt jämfört med andra skidorter i Sverige. Anläggningen är nästan som ett resort. Här finns också den längst liften i Funäsfjällen, Fjällgårdsbanan, som är nästan 1300 meter lång. Skidåkningen är något utöver det vanliga för slalom och snowboard älskare. Här finns det svart backar och offpist. Men även fina spår med vacker utsikt för alla som älskar längdskidor. Har du inte utrustning så kan det enkelt hyras.

Pistkarta Ramundsberget


Tänndalen

Tänndalen ligger i en lång dalgång som har gått om stugor och längdspår och leder. Här hittar du utmärkt skidåkning med fina och stora vidder, fjällen som det ska vara, för både stora och små. Säsongen för slalom och längdskidor är lång, ibland redan från oktober ända in i maj. Toppen!

Pistkarta Tänndalen


Tänndalsvallen

Bredvid Tänndalen ligger Tänndalsvallen med två nerfarter, och här gäller samma liftkort.

Pistkarta Tänndalsvallen


Tännäskröket

Tännäskröket bjuder på varierad skidåkning i alla väderstreck, här hittar du något oavsett om du är en glad amatör eller rutinerad Jibber. Nedfarterna finns på de två bergen som i folkmun kallas för K1 och K2. Flera backar perfekta för barn och friåkningsprofilerna Tom Oliver Hedwall och Jon Wagenius har tagit fram drygt 20 offpistrepor fyllda med både naturliga hopp och konstruerade drops. I Tännäskröket slipper du trängsel i backen och långa liftköer utan kan istället ägna dig åt skidåkningen fullt ut. Och har du tur kan du möta på en flock renar i backen.

Pistkarta Tännäskröket


Bruksvallarna

Nedanför Ramundberget hittar du den lilla genuina fjällbyn Bruksvallarna, 660 meter över havet, som de flesta kanske förknippar med längdskidåkning och det populära Bruksvallsloppet i november varje år. Här finns en unik fjällmiljö som erbjuder ett antal aktiviteter för fjällvistelsen. På vintern åker man helst skidor och på sommaren är det traditionellt fjällvandring. Det är något magiskt med stillheten inpå sig från den närliggande naturen och se fjälltopparna i fjärran. Härifrån ser du Sveriges sydligaste glaciär Helagsfjället och Sylarna, Skars och den karakteristiska Mittåkläppen som ser ut som en stor vågkam. Här kan du njuta med hela familjen av Sveriges storslagna natur, lugn och skönhet året runt.


Föregående område:
Idrefjällen

Gillar du Funäsfjällen?


Nästa område:
Lofsdalen


Egna erfarenheter?
Skriv in en reseberättelse eller dina tips här, eller på Facebook:
hyra hus
Avancerad Sverige  Slumpa Stuga
Utland  Semesterbytes  Säljes
jag älskar fritiden.se Efterlysningar  Bevaka
Favoritlistan  Annonsera  Hem
Copyright © Fritiden Sverige AB. Allt innehåll på fritiden.se är upphovsrättligt skyddat.
fritiden.se och cookies, läs mer här.