Österlen är Sveriges skönhet - fritiden.se

Hela Sveriges stugsajt

Österlen är Sveriges skönhet

Hyra stuga i Österlen eller vacker skånelänga är en härlig semester

Klicka på en länk nedan för att hitta stugor, lägenheter och andra boenden att hyra.

Upptäck underbara Österlen med sina böljande ängar och pittoreska samhällen. Begreppet Österlen är inte ens hundra år men dess innehåll går långt tillbaks. Var Österlens gräns går har ingen riktigt grepp på men generellt kan man säga att det är sydöstra Skåne där bland annat Simrishamn, Tomelilla, Kristianstad, Bromölla och Ystad ingår.

Naturen i Österlen är ryggraden i dess charm, ett paradis för naturnjutare som vill ta del av naturreservatets vandringsleder och friluftsliv för att beundra dess flora och fauna. Det finns ett stort antal olika fågelarter som lockar fågelskådare från när och fjärran.

Österlen lockar även älskare av kultur och konst, med sina många små fina ateljéer med utställningar att förkovra sig i. En av de kändaste företeelserna i Österlen är kanske Kiviks marknad på sommaren. Det finns gott om historia att ta del av, många är slott, fornminnen och museer. Musik också så klart. Efter någon av bygdens alla aktiviteter så kan man njuta av sol och bad på någon strand, exempelvis Sandhammaren, en av Sveriges bästa stränder.

Det bästa med Österlen är kanske bara att vara där; åka runt, gå runt och njuta av atmosfären som ger en otrolig inre energi och harmoni. Dess gårdar, ängar och trädgårdar är en oas av inspiration och glädje, en fröjd för kroppens alla sinnen.

Utbudet av boende är stort men som på många andra populära områden så är det bra att vara ute i god tid. Vad sägs om en charmig Skånelänga, lyxig strandstuga, en mysig stuga eller att bo på en riktig gård ute på landet? Eller en lägenhet i någon av dess större städer. Österlen bjuder på så mycket, att man måste åka dit för att verkligen kunna förstå hur vackert och härligt det är. Alla borde få uppleva denna idyll någon gång i livet.

Mer information: http://www.visitystadosterlen.se och http://www.osterlen.com

Föregående område:
Öland

Nästa område:
Småland och Glasriket

Egna erfarenheter? Skriv in en reseberättelse eller dina tips här, eller på Facebook: