Siljansområdet med sina turistmål är ett paradis i Sverige - fritiden.se

Hela Sveriges stugsajt

Siljansområdet med sina turistmål

Hyr en trevlig stuga i Siljanområdets Leksand, Rättvik, Mora eller Orsa

Klicka på en länk nedan för att hitta stugor, lägenheter och andra boenden att hyra.

Siljansområdet ligger i Dalarna och det är området runt den underbara sjön Siljan samt Orsasjön. Några av de fina turistmålen i området är Leksand, Rättvik, Mora och Orsa, men också Sollerön och Skattungen ingår i detta turistområde samt det bedårande Gesunda.

Det sägs att Siljan bildades av ett meteoritnedslag för länge länge sedan. Siljansringen som kratern kallas är den största kända nedslagsplatsen i Europa. Resultatet en si och så där 365 miljoner år senare är en otrolig natur och landskap för friluftsliv både sommar och vinter. Det kryllar av vandringsleder, cykelleder och skidspår. Du kommer passera fäbodar, hälsobrunnar, friluftsbad, fiskeställen och fantastiska vyer. Hundratusentals turister söker sig hit varje år.

Bäst är naturligtvis att hyra en stuga runt Siljan och därifrån utforska dess läckerheter dag för dag, eller kanske bara koppla av och njuta av stillheten i denna idyll. Orterna Leksand, Rättvik, Mora och Orsa i sig är alla värda sina besök. Några av de andra besöksmålen som står till ditt förfogande är Tällberg, Dalhalla, Tomteland, Sommarland, Orsa Björnpark och Classic Car Week. Alltså inte bara att få se den store Kalle Moraeus. Många väljer likaså att boka boende i närheten och i samband med Vasaloppet som går från Sälen och i mål i Mora.

Så aktiviteter och evenemang finns det gott om, året runt. På vintern kan man åka längskidor, slalom eller långfärdsskridskor. På sommarn kan man som tidigare sagt vandra, cykla eller rida runt Siljan. Kan du se dig själv på bilden ovan? Så både midsommar och jul kan vara något i detta underbara område av Sverige. Utforska och hitta er egna lilla oas.

Mer information: http://www.siljan.se

Föregående område:
Tiveden

Nästa område:
Sälen

Egna erfarenheter? Skriv in en reseberättelse eller dina tips här, eller på Facebook: