Västkusten i Sverige är sommar för många - fritiden.se

Hela Sveriges stugsajt

Västkusten i Sverige är sommar

Hyr en stuga på västkusten i sommar. Smögen, Göteborgs skärgård eller någon annan ort vid havet

Klicka på en länk nedan för att hitta stugor, lägenheter och andra boenden att hyra.

Den underbara västkusten i Sverige är unik med sina fina klippor, stränder och öar. Det är ett folkkärt turistmål för semestern och för många är västkusten i Sverige lika med sommar.

Västkusten är ett stort område som innefattar skärdgårdskusten vid Bohuslän, Västergötland och Halland. Skulle man dela in västkusten i tre regioner så är några av de populäraste orterna, från norr till söder – Strömstad, Grebbestad, Tanum, Hamburgsund, Sotenäs (med Hunnebostrand, Bovallstrand mm), Smögen, Kungshamn och Fisketången, Uddevalla och Lysekil. Sen Stenungsund, Orust, Tjörn, Marstrand, Göteborgs skärgård, Varberg och Falkenberg. Sen Halmstad, Tylösand, Mellbystrand, Båstad, Torekov och Ängelholm.

Det finns många sedvärdheter och mycket att göra på västkusten. Njut av havet med båt eller kajak, fiska makrill och krabbor med barnen, ät färsk fisk och skaldjur, besök de små fiskelägena och bryggor och sjöbodar, dess restauranger och krogar. Sola och bada, snorkla i det sköna havet eller varför inte cykla eller vandra. Varje år finns det många tävlingar inom segling och annan sport. Shoppa loss eller spela golf på någon av de fina golfbanorna. Det finns också en mängd museer och utställningar inom konst och kultur. Eller varför inte en romantisk resa med båt till någon av västkustens vackra öar.

Västkusten är till för att upptäckas och det gör man bäst med sina när och kära. Varför inte hyra en stuga vid havet och ta olika dagsturer till dess olika pärlor, eller kanske bara ta det lugnt och inta den underbara naturen tillsammans med en bra bok. Vi hoppas att du njuter av den fantastiska svenska västkusten. Väldigt mysigt också på vintern.

Mer information: http://www.vastkustsemester.se och http://www.vastsverige.com

Föregående område:
Lofsdalen

Nästa område:
Stockholms skärgård

Egna erfarenheter? Skriv in en reseberättelse eller dina tips här, eller på Facebook: