Hela Sveriges stugsajt

Frågor & svar

Allmänna frågor:

Söka semesterboende:

Annonsera på fritiden.se:

Allmänna frågor

Till vem riktar sig fritiden.se?

fritiden.se vänder sig främst till dig som söker hyra en stuga inför nästa semester i Sverige – det kan vara en vecka på kusten eller några dagar i fjällen. Därför tar de flesta sök-funktioner främst med objekt som uthyres i Sverige.

Nu finns även objekt i utlandet, liksom semesterbytes och säljes.

Stugägare/uthyrare annonserar på fritiden.se för att hitta nya hyresgäster året runt.

Så kort sagt har alla som antingen vill hyra eller hyra ut (semesterbyta, köpa eller sälja) sitt fritidshus, stuga, torp, lägenhet eller rum i Sverige eller utomlands nytta av att använda fritiden.se. Även stugbyar och förmedlare.

Hur skiljer sig fritiden.se från andra sajter för semesteruthyrning?

På många olika sätt. Först och främst så har vi Sveriges kanske bästa utbud av privat semesterboende för uthyrning. Vår online tjänst är uppbyggd så att du enkelt och snabbt skall få fram förslag på fritidshus som passar just dig. Dessutom finns ett flertal andra intelligenta verktyg tillgängliga, för såväl semesterfirare som annonsörer så att de kan komma i kontakt med varandra på ett effektivare sätt. Och nu kan dessutom stugägare semesterbyta boende med varandra och t.o.m. sälja/köpa.

Hur ofta uppdateras fritiden.se?

Varje dag, hela tiden eller rättare sagt varje gång nya objekt läggs in eller annan information läggs till på fritiden.se av dess besökare och användare. Vi som jobbar med fritiden.se uppdaterar dessutom med nya funktioner och förbättringar av sajten. Hör gärna av dig om du har några bra tips eller skulle vilja se något göras på ett annat sätt. Klicka här för att kontakta oss.

Hur kommer fritiden.se att utvecklas i framtiden?

I många riktningar. Sverige och svenskarna kommer alltid att finnas som bas, men vi kommer att satsa mer på att få in många och unika fritidshus i populära områden utomlands. Är du intresserad? Klicka här. Dessutom kommer vi att förbättra möjligheterna för de utländska turister att lättare hitta sitt drömhus i Sverige. Vi jobbar ständigt med att söka nya vägar till samarbete för att tillsammans växa mer.

Vem ligger bakom fritiden.se?

fritiden.se ägs och drivs av Fritiden Sverige AB. Mer information här.

Hur kontaktar jag er på fritiden.se?

Vi vill hemskt gärna höra ifrån dig – maila, ring eller besök oss. Vår kontaktinformation hittar du här.

Är ni intresserade av partnerskap och samarbeten?

Självklart. Vi är alltid öppna för nya utmaningar och samarbeten. Känner du att du har någon idé som vi skulle kunna vara intresserade av, tag då gärna kontakt med oss så lyssnar vi. Klicka här för att kontakta oss, fråga efter Erik Olsson.

Söka semesterboende

Kostar det något att använda fritiden.se?

Absolut ingenting. Våra annonsörer betalar för att publicera sina stugor men för dig som besökare så kostar det inget att använda fritiden.se för att söka semesterboende.

Hur kan jag använda fritiden.se på bästa sätt?

Använd vår sökguide (på hemsidan), frisökning (i vänster menyn), avancerad sökning, special kategorier och andra sökverktyg för att hitta intressanta objekt.

Du kanske inte hittar exakt det du söker på en gång och då kan det vara bra att utnyttja några av de extra verktyg som vi erbjuder:

Vi rekommenderar även starkt att du läser igenom våra Tips när du ska hyra!

Vad gör jag när jag har hittat en stuga som jag vill hyra?

Då bör du ta kontakt med uthyraren så snart som möjligt för att boka den tid du är intresserad av. Du hittar uthyrarens telefon nummer på annonsen men du kan även skicka en bokningsförfrågan direkt genom fritiden.se.

Detsamma gäller för semesterbyte och säljes. Ta kontakt direkt genom fritiden.se.

Om du funderar på att semesterbyta så rekommenderar vi starkt att du lägger in en annons för semesterbyte så att du kan matchas med andra semesterbytare.

Vad gör jag om jag inte hittar det jag söker?

Det bästa är att börja bevaka ett område och göra en efterlysning direkt. Vi på fritiden.se hjälper dig gärna så kontakta oss och berätta mer.

Annonsera på fritiden.se

Hur annonserar jag på fritiden.se?

Annonsera på fritiden.se är enkelt. Klicka här för att lära dig hur det fungerar och lägga in ditt objekt direkt.

När du lägger in ett objekt får du välja om det ska hyras ut, semesterbytas och/eller säljas. Du kan välja ett, två eller alla tre alternativen. Generell information om objektet visas under alla annonser, sen kräver respektive typ olika information.

Du betalar per objekt. Dvs, det kostar inte mer att ha ett objekt som både uthyres och semesterbytes, jämfört med bara uthyres.

Klicka här för att komma igång direkt! Se vad användarna säger.

Vem kommer att se min annons?

Alla som använder fritiden.se för att söka efter ditt typ av fritidshus/område. Vi rekommenderar att du beskriver ditt objekt så utförligt som möjligt och dessutom lägger in bilder så att besökarna får den information de behöver för att kunna ta ett beslut direkt online. Det är bra både för dig och dem.

Vad kostar det att lägga in min annons på fritiden.se?

Ordinarie pris för en annons är endast 380 kr/år (inkl. moms). Klicka här för att inte missa denna chans.

Hur länge finns min annons tillgänglig?

Den ligger uppe så länge du själv vill. Du kan när som helst ta bort den permanent eller inaktivera den för att spara men inte visa annonsen (om du senare vill hyra ut igen).

Vad skall jag tänka på innan och efter jag annonserar?

Samla in all information som är viktig att publicera för besökarna skall bli intresserade och kunna ta ett beslut online. Bilder är naturligtvis också väldigt viktigt att inkludera. Sen är det bara för dig att lägga in ditt objekt, klicka här för att göra det direkt.

Kan jag lägga in flera objekt?

Givetvis. Du kan ha så många objekt som du vill, och varje objekt kan ha upp till tre annonser (uthyres, semesterbytes och säljes) beroende på vad du vill göra.

Om du inte redan är en registrerad annonsör så börjar du med att lägga in det första objektet här. Sedan lägger du in de nästföljande objekten på admin-sidorna.

Hur får ni fram vilka objekt som är de "Mest populära"?

De Mest populära objekten baseras på de som har haft mest intresse, dvs mest antal besökare.

Besökar-räknaren på min annons verkar ha stannat, funkar den verkligen?

Ja, den fungerar. Räknaren ökar inte när den ser tillträde från samma dator (med andra ord samma IP nummer). Således ökar din räknare enbart med "1 besökare", oavsett hur många gånger du ser din annons eller klickar på "Uppdatera" i din Webbläsare. Detta är en nödvändig funktion så att det inte är möjligt att öka sin egen räknare.

Hur kommer min annons längst upp i resultatlistan?

Resultatlistan sorteras efter uppdatering av annonser, så att den senaste uppdaterade annonsen visas överst.

Se alltid till att hålla informationen i din(a) annons(er) aktuell så att den alltid korrekt och färsk.