Hela Sveriges stugsajt

Allt om Idrefjällen

Den Ultimata Guiden – Alla de bästa sidorna i Idrefjällen.
Allt på samma sida. Alltid nära till hands. Ständigt uppdaterad!

Idre fjällen har massor av fina stugor att hyra

Allt du behöver för att planera semestern och även använda som snabb-guide under resan

Idre ligger i Dalarna en bra bit norr om Sälen mot den Norska gränsen. Det är det fjärde största skidområdet i Sverige efter Vemdalen, Sälen och Åre. Här finns det 40 nedfarter och 27 liftar som alla ligger runt fjället Gränjåsvålen vilket gör det väldigt nära och tillgängligt.

På anläggningen Idre Fjäll bjuds det på enkla fina backar och samtidigt långa och en av de brantaste i Norden, Chocken, som är brantare än Väggen i Sälen. Så skidåkningen (eller snowboard så klart för den som vill) är i toppklass och på sommaren kan man njuta av vandring, ridning och fiske i vildmarken eller kanske lite golf. Varför inte äta en bit god mat i någon av Idres fina fjällrestauranger och avsluta med dans på nattklubben.

För barnen finns Askestigen som är ett spännande äventyrsland. Här finns också en sporthall med många aktiviteter och Pernilla Wibergs hotell. Det fina med Idre är att man kan hyra en stuga och fjället ligger bokstavligen utanför dörren. Härligt! Du bestämmer bästa boendet för din familj och transporten till Idre är enkel med bil, buss, tåg eller flyg.

Boenden i Idrefjällen

Boende på Idre Fjäll, i byn och runt om på fjället finns det gott av. Hotell eller stuga bestämmer du själv. Du kan dock räkna med en upplevelse utöver det vanliga i fina Idre.

Restauranger och Krogar

Trevliga restauranger för alla dess smaker finns det gott om på fjället, såväl i Idre som runt om i skogarna. Det bjuds på alla dess typ av mat och dryck i backen, byn eller skogen.

Aktiviteter och Sevärdheter

Idre Fjäll och dess omnejd bjuder på många roliga aktiviteter att göra såväl sommar som vinter. Skidåkning är kanske populärast men det finns så mycket mer att göra när du vill.

Butiker och Service

Du kan ordna utrustning för allt från skidåkning till fiske på butikerna i Idre. På dessa nedan hittar du allt du behöver när du ska är på plats i Idre för att njuta av dagarna.

Generella sidor om Idrefjällen

Använd nedan sidor för att få ytterligare information om Idre som hur du skaffar Idre Fjälls Skipass, eller du kanske bara vill titta på webbkamerorna för att se om det finns snö i backen.

Pistkarta Idre Fjäll

Om du har tips på någon annan bra sida i Idrefjällen som vi bör lägga till här, kontakta oss.

Föregående område:
Vemdalen

Nästa område:
Funäsfjällen