Hela Sveriges stugsajt

Allt om Vemdalen

Den Ultimata Guiden – Alla de bästa sidorna i Vemdalen.
Allt på samma sida. Alltid nära till hands. Ständigt uppdaterad!

Boka stuga eller annat boende i Vemdalen för skidåkning där både Björnrike, Vemdalsskalet och Klövsjö/Storhogna

Allt du behöver för att planera semestern och även använda som snabb-guide under resan

Vemdalen ligger i härliga Härjedalen. Här finns de populära skidorterna Björnrike och Vemdalsskalet, samt Klövsjö/Storhogna som ligger lite längre bort, och dessa har gått tillsammans med exempelvis ett gemensamt liftkort. Alla områden ligger inom en 4 mils radie. Anläggningarna drivs av SkiStar.

Sveriges tredje största skidort Vemdalen är känt för att vara snösäkert och ha bra skidåkning. Skidområdet brukar ha gott om snö hela vintern och här finns 55 trevliga nedfarter och 34 liftar. En annan fördel med Vemdalen är att det ligger relativt nära mellersta Sverige där många av dess turister kommer ifrån. I Vemdals-området finns det gott om aktiviteter både sommar och vinter. På sommaren kan man njuta av de fina fjällen genom vandring i nationalparken, cykling eller paddla kanot. Man kan fiska, bada och spela golf. Eller vad sägs om en viltsafari eller bara njuta av naturen och dess skönhet. På vintern finns alla de traditionella aktiviteterna med alpin skidåkning, längdskidor, skoter, slädturer och isklättring. Eller varför inte åka skridskor när vädret är som bäst.

Vemdalen har bra säkerhet och snögaranti, ett varmt rekommenderat val inför semestern.

Boenden i Vemdalen

Boende finns i alla dess former, allt från en traditionell stuga att hyra eller en lägenhet, till hotell och vandrarhem eller camping. Boka i tid för att få bra pris och slippa trängas.

Restauranger och Krogar

Lyssna på bra musik på en mysig After Ski, ät pizza eller en riktigt god middag. Alla fina matställen i och runt Vemdalen kan du se här och det är lätt att hitta sin egna favorit.

Aktiviteter och Sevärdheter

Vemdalen har en fantastisk skidåkning och när du vill prova på något nytt kan du hyra en skoter eller bada. På sommaren är det fantastiskt att vandra, cykla och fiska i fjällen.

Butiker och Service

Ta med din egen utrustning eller gör som många andra, hyr på plats. Behöver du taxi, massage, eller kanske köpa nya kläder så kan även det ordnas direkt i Vemdalen.

Generella sidor om Vemdalen

Använd nedan sidor för att få ytterligare information om Vemdalen, eller kanske bara titta på webbkamerorna för att se vädret just nu och om det finns några skidåkare i backarna.

Kartan visar var i Vemdalen finns Vemdalen by, Björnrike, Vemdalsskalet, Klövsjö och Storhogna

Om du har tips på någon annan bra sida i Vemdalen som vi bör lägga till här, kontakta oss.

Här kommer mer information om anläggningarna och dess pistkartor:

Björnrike

Björnrike har 16 nedfarter och 11 liftar i sin skidanläggning. Backarna är både långa och breda så det är perfekt för barnen och alla i familjen. Här finns också Sveriges längsta och högsta, och Skandinaviens snabbaste stollift som heter Grizzly Express med sina dryga 2000 meter. För den som föredrar längden så finns fina spår för längdskidåkning. Givetvis kan man ta sig med exempelvis pulka över fjällen från Björnrike till Vemdalsskalet.

Pistkarta Björnrike

Vemdalsskalet

Vemdalsskalet är Vemdalens nya utmaning och här finns det anrika Högfjällshotellet som har det bästa från skidåkning till spa. Här finns också områden med både stugor och lägenheter. Förr var de främst jakt och fiske som gällde, nu mest slalom och skidåkning. Området utvecklas ständigt med nya liftar och utbud för dess turister. De fina backarna finns både i svart och blått, något för alla. Och för barnen är backarna toppen med skidskola och allt.

Pistkarta Vemdalsskalet

Klövsjö/Storhogna

Liftsystemet i Klövsjö och Storhogna är idag sammankopplat och har totalt 19 nedfarter och 12 liftar. Utförsåkningen i Klövsjö har funnits länge nu och gör detta till en av de äldsta i Sverige, och hela tiden planeras utbyggnad av dess tillgångar. Här finns varierande backar för alla i familjen, och en härlig värmestuga att ta en fika och paus i. Eller varför inte en äkta fjällost på gårdsmejeriet i Klövsjö. För övrigt så utsågs Klövsjö som Sveriges vackraste by för några år sedan. Har du inte varit här ännu? Det kanske börjar bli dags!

Pistkarta Klövsjö/Storhogna

Föregående område:
Storlien

Nästa område:
Idrefjällen

Egna erfarenheter? Skriv in en reseberättelse eller dina tips här, eller på Facebook: