Hela Sveriges stugsajt

Allt om Lofsdalen

Den Ultimata Guiden – Alla de bästa sidorna i Lofsdalen.
Allt på samma sida. Alltid nära till hands. Ständigt uppdaterad!

Fina stugor och fjällstugor i Lofsdalen till semestern vinter eller sommar

Allt du behöver för att planera semestern och även använda som snabb-guide under resan

Lofsdalen är en liten fjällby som ligger i västra Härjedalen, norr om sjön Lofssjön. Ett populärt resemål inför skidsemestern för hela familjen med sina 26 nedfarter och 9 liftar, men också 70 km preparerade spår för längdskidor på vintern och 150 km spår för vandring på sommaren.

All skidåkning sker på fjällets solsida där du kan välja långa fina backar som slingrar sig fram genom skogen eller de lite mer öppna backarna ute på det kala fjället. Det sker en del träningsläger här vilket säger lite om dess kvalitet och åkglädje. Dessutom, kan du en dag i veckan åka den längsta elbelysta backen i världen. Och i Lofsdalen finns också en 700 meter lång park med big jumps, rails, boxar och en hel del annat. Ride on!

De säger att Lofsdalen kan sammanfattas med två ord; Äkta kärlek. Det sammanfattar väl de människor som finns där, hur de förhåller sig till naturen och varandra.

Restauranger med god mat finns det flera och många aktiviteter att göra, vad sägs om björnsafari eller cykling på sommaren, förutom vandringen så klart. På vintern kan man åka hundspann, bandvagn eller skoter, förutom den givna skidåkningen. Dessutom finns lekland, bowling och andra saker att göra. Och när det är dags för avslappning kan du njuta av en skön massage. Det vanligaste formen för boende i Lofsdalen är nog trots allt att hyra en stuga, speciellt med ski in ski out. Njut av det goda livet i Lofsdalen, en idyll i fjällen. På riktigt!

Boenden i Lofsdalen

I Lofsdalen bor man bäst i stuga men man kan också ta in på hotell om man vill bli lite extra ompysslad. Har man med egen husvagn eller kommer i husbil så är campingen att fördra.

Restauranger och Krogar

Det är lätt att bli stammis på någon av restaurangerna i Lofsdalen, oavsett om du vill ha en snabb eller en mer vällagad måltid. Varför inte prova en om dagen tills du hittar din favorit.

Aktiviteter och Sevärdheter

De flesta aktiviteterna i Lofsdalen sker i den vackra naturen men du kan också hålla dig inomhus om det passar dig bättre. Ta till vara på tiden och njut på bästa sätt.

Butiker och Service

Det mesta du behöver finns på dessa ställen här. I Lofsdalen hjälps man åt så om du inte hittar något du söker så fråga gärna. Det viktigaste är att du trivs och har det bra.

Generella sidor om Lofsdalen

Använd nedan sidor för att få ytterligare information om Lofsdalen som priser för en veckas skipass, eller kanske bara titta på webbkameran för att se om det finns snö i backen just nu.

Pistkarta Lofsdalen

Om du har tips på någon annan bra sida i Lofsdalen som vi bör lägga till här, kontakta oss.

Föregående område:
Funäsfjällen

Nästa område:
Västkusten