Hela Sveriges stugsajt

Allt om Öland

Den Ultimata Guiden – Alla de bästa sidorna på Öland.
Allt på samma sida. Alltid nära till hands. Ständigt uppdaterad!

Njut av sköna Öland där det finns så många fina stugor att hyra

Allt du behöver för att planera semestern och även använda som snabb-guide under resan

Blott 13 mil långt och 2 mil brett, är Öland Sveriges minsta landskap men nästa största ö. En semester på Öland är ett av Sveriges absolut mest eftertraktade på sommaren. Borgholm är störst men nära däran ligger Köpingsvik, Färjestaden, Mörbylånga och Byxelkrok.

Öland är det givna valet för hundratusentals svenskar varje sommarsemester. Den speciella och vackra naturen lockar många så klart, speciellt de södra delarna som är klassade som världsarv. Kanske är det detta som lockat så många konstnärer genom åren. Men kändast är nog Öland trots allt för sina hundratals väderkvarnar som sträcker ut sig över Sveriges långsmala stolthet. En av fördelarna med Öland som turist är att det är enkelt att ta sig dit över Ölandsbron från fastlandet. Men för den som vill åka färja så går det också bra. Man kan ta sig runt på ön med bil eller buss, men kanske bäst njuter man av att se allt från en cykel. Har man ingen så går det bra att hyra en. Det finns tre större cykelleder och mängder med småvägar. Ta tid på er för att utforska Öland på dess rätta sätt.

På Öland finns det en massa naturreservat och trevliga utflyktsmål – Trollskogen, raukar, alvar och fyrarna Långe Erik i norr och Långe Jan i söder för att nämna några – så ön bjuder verkligen på ett smörgårdsbord för den som vill vara aktiv på semestern. Och vill man ta det lugnt med sol och bad så går det naturligtvis bra. Varför inte besöka något av Ölands slott? Där finns bland annat Kungafamiljens kända Solliden och Borgholms slott. Fornborgar finns det också gott om. Till barnen och de som aldrig växer upp finns Ölands Djurpark. Det finns gott natuligtvis också med restauranger och boenden. Böda Camping på östkusten är en klassiker. Stugor att hyra finns det gott om men var beredd på att boka i tid. Upplev Öland på bästa sätt och njut av en av Sveriges vackraste skatter.

Boenden på Öland

Öland erbjuderallt ifrån campingar och stugor vid havet till vandrarhem och hotell, mysiga bed and breakfast och mycket mer. Se nedan och boka så snart ni har möjlighet.

Restauranger och Krogar

På Öland äter man lufsa och kroppkakor och mycket annan god mat. Du kan hitta din favorit bland en uppsjö av mysiga små restauranger, kaféer och krogar runt om på Öland. Njut!

Aktiviteter och Sevärdheter

På Öland tar man sig runt bäst med bil eller cykel, och det finns massor att se att göra. Sporta och eller besöka kultur utflyktsmål. Eller varför inte njut av Ölands världsunika natur.

Butiker och Service

Det finns ett stort utbud av härliga gårdsbutiker med ekologiska varor och mycket annat att se runt om på Öland. Du kommer hit över bron eller kanske med färja eller egen båt.

Generella sidor om Öland

Använd nedan sidor för att få ytterligare fördjupad information om Öland, eller kanske bara titta in lite på webbkamerorna för att se hur staden, hamnen eller stranden är just nu.

Kartan visar var på Öland finns Borgholm, Köpingsvik, Byxelkrok, Färjestaden, Mörbylånga, etc.

Om du har tips på någon annan bra sida på Öland som vi bör lägga till här, kontakta oss.

Föregående område:
Gotland

Nästa område:
Österlen