Hela Sveriges stugsajt

Roslagen i mitt hjärta

Hyr en stuga i Roslagen och ni kan ta del av alla dess aktiviteter och natur

Klicka på en länk nedan för att hitta stugor, lägenheter och andra boenden att hyra.

Roslagen har egentliga inga klara gränser men syftar kanske främst till norra Stockholms skärgård, dvs kustområdet i östra Uppland, där både kusten och närmsta fastlandet ingår. En del säger att Norrtälje är Roslagens huvudstad och att dess område innefattar pärlor som exempelvis Hallstavik, Rimbo, Vaxholm, Åkersberga, Älmsta, Öregrund, Östhammar, Väddö, Ljusterö, Gräsö och Singö.

Roslagen bjuder på en gedigen blandning och ett rikt liv av kultur, historia, aktiviteter och sevärdheter i ett område med orörd natur som blandas av hav och land. Lite av allt i ett.

Det finns ett antal olika kyrkor, slott och museer att besöka. Aktiviteter i massor runt om. Konst och gallerier för kulturromantiker, golf och sport av alla dess slag för alla som vill, kanot och båtliv för skepparna och den som vill prova på att rida eller fiska kan göra det. Natur och friluftslivet i Roslagen är en gåva. Och att det kryllar av ställen att bada och slappa på gör ju inte saken sämre när det är sommar och sol.

Oavsett om du vill bo på en ö eller på fastlandet så finns det massor med mysiga stugor att hyra. En sökning på Roslagen eller någon av dess orter ger dig ett fint urval att börja med.

Mer information: http://www.upplevroslagen.se och http://www.roslagen.se

Föregående område:
Stockholms skärgård

Nästa område:
Gotland

Egna erfarenheter? Skriv in en reseberättelse eller dina tips här, eller på Facebook: