Hela Sveriges stugsajt

Allt om Roslagen

Den Ultimata Guiden – Alla de bästa sidorna i Roslagen.
Allt på samma sida. Alltid nära till hands. Ständigt uppdaterad!

Hyr en stuga i Roslagen och ni kan ta del av alla dess aktiviteter och natur

Allt du behöver för att planera semestern och även använda som snabb-guide under resan

Roslagen har egentliga inga klara gränser men syftar kanske främst till norra Stockholms skärgård, dvs kustområdet i östra Uppland, där både kusten och närmsta fastlandet ingår. En del säger att Norrtälje är Roslagens huvudstad och att dess område innefattar pärlor som exempelvis Hallstavik, Rimbo, Vaxholm, Åkersberga, Älmsta, Öregrund, Östhammar, Väddö, Ljusterö, Gräsö och Singö.

Roslagen bjuder på en gedigen blandning och ett rikt liv av kultur, historia, aktiviteter och sevärdheter i ett område med orörd natur som blandas av hav och land. Lite av allt i ett.

Det finns ett antal olika kyrkor, slott och museer att besöka. Aktiviteter i massor runt om. Konst och gallerier för kulturromantiker, golf och sport av alla dess slag för alla som vill, kanot och båtliv för skepparna och den som vill prova på att rida eller fiska kan göra det. Natur och friluftslivet i Roslagen är en gåva. Och att det kryllar av ställen att bada och slappa på gör ju inte saken sämre när det är sommar och sol.

Oavsett om du vill bo på en ö eller på fastlandet så finns det massor med mysiga stugor att hyra. En sökning på Roslagen eller någon av dess orter ger dig ett fint urval att börja med.

Boenden i Roslagen

Roslagen är fantastiskt för du kan bo på en bondgård på landet eller i en stuga vid havet, eller kanske ett härligt hotell med spa och restaurang.

Restauranger och Krogar

Du kan äta lokal mat från skogen eller havet i Roslagen på någon av dess restauranger, krogar eller caféer antingen i stadsmiljö eller ute i det landet eller skärgården.

Aktiviteter och Sevärdheter

Du kan fiska, spela golf, paddla kajak, klättra, vandra och cykla i Roslagen. Dessutom finns det många kulturskatter att upptäcka på museum och gallier.

Butiker och Service

I Roslagen finns det massor av små mysiga butiker att besöka och behöver du tag dig ut på en ö så finns det gott om båt transporter.

Generella sidor om Roslagen

Använd nedan sidor för att få ytterligare information om Roslagen och dess pärlor.

Kartan visar var i Roslagen finns bland annat Öregrund, Östhammar och Norrtälje

Om du har tips på någon annan bra sida i Roslagen som vi bör lägga till här, kontakta oss.

Föregående område:
Stockholms Skärgård

Nästa område:
Gotland