Hela Sveriges stugsajt

Stockholms skärgård och dess öar

Hyr en stuga eller mysigt torp i Stockholms skärgård i sommar

Klicka på en länk nedan för att hitta stugor, lägenheter och andra boenden att hyra.

Stockholms skärgård, eller bara skärgården, är unik i världen och troligen Sveriges största skärgård som består av mer än 30000 öar, holmar och skär. Området sträcker sig igenom Uppland och Södermanland, från Norrtälje i norr till Nynäshamn i söder, och har välkända pärlor för att nämna några av de stora och kära; Dalarö, Vaxholm, Ingarö, Värmdö, Yxlan, Blidö, Ljusterö, Väddö, Ingmarsö, Möja, Runmarö, Nämdö, Ornö, Muskö och Utö.

Från Stockholm kan man snabbt ta sig ut till det som för många är paradiset. Det finns en del fastboende men ännu fler har fritidshus och stugor där, runt 50000 sommarhus. Det fina är att de flesta ligger precis vid havet. De största öarna har bra broar och färjeförbindelser.

I Stockholms skärgård är havet alltid närvarande med dess lugna vatten, små vikar och öppna hav. Det finns mängder med aktiviteter att göra men också avkoppling för dem som vill njuta av den unika naturen med dess djur och växter. Varför inte fira midsommar här?

Att segla eller åka båt i skärgården är en klassiker och för många är båtlivet just livet i sin bästa skepnad. På sommaren är bad och fiske ett annat underbart måste. Varför inte hyra en kajak och glida fram längs med skären eller kanske surfa havets vågor. Det finns massor av fina och mysiga stugor och hus att fundera på när du ska boka boende inför sommaren i Stockholms skärgård. Vill du ha något enkelt och traditionellt, eller något lyxigt och nytt som har allt? Valet är ditt. Här på fritiden.se finns det massor av fina boenden att hyra. Njut av skärgården och allt som Sverige har att erbjuda till dig och din familj.

Mer information: http://www.skargardsguiden.se och http://www.visitskargarden.se

Föregående område:
Västkusten

Nästa område:
Roslagen

Egna erfarenheter? Skriv in en reseberättelse eller dina tips här, eller på Facebook: