Hela Sveriges stugsajt

Allt om Storlien

Den Ultimata Guiden – Alla de bästa sidorna i Storlien.
Allt på samma sida. Alltid nära till hands. Ständigt uppdaterad!

Storlien fjällsemester erbjuder många fina stugor att hyra

Allt du behöver för att planera semestern och även använda som snabb-guide under resan

Storlien ligger i Jämtland, nära Åre, precis vid Norska gränsen. Här finns ett av Sveriges finaste fjällområden, de riktiga fjällen med storslagna landskap. Hit kommer många turister för att åka skidor på längden och utförs, och inte minst för det rika friluftslivet med vandring, jakt och fiske. Här finns det 23 nedfarter och 9 liftar. Härliga skidbackar för barn med knapplift och även kvällsåkning på fredagar. Skidskolor finns liksom en av Sveriges bästa parker, Fun Park. Vissa längdskidsspår är elbelysta för den som vill njuta av fjället. Varför inte åka snöskoter en dag? Eller bara vara inne och mysa eller besöka en av de fina restaurangerna. Här finns det massor att göra för den som vill.

I Storlien finns det många kända utflyktsmål, exempelvis Blomsterstigen och vattenfallen Brudslöjan eller Tännforsen. Många är dess pärlor för friluftsmänniskor och fågelskådare. En destination som lämpar sig väl att besöka året runt, både vinter och resten av året. På sommaren finns det gott om aktiviteter såsom vandring, fiske, cykling, ridning, kanotpaddling, bad, bär och svampplockning. Ja, och för den som vill bada vintertid så går det också bra, kanske i poolen på Storliens högfjällshotell.

Man kan ta sig till Storlien med tåg, buss eller bil, och även flyg då det finns flera flygplatser att välja på i närheten. Boende kan vara att hyra en traditionell fjällstuga eller bo på hotell.

Boenden i Storlien

Vi på fritiden.se älskar ju stugor men det finns goda möjligheter till fint boende på hotell eller vandrarhem i Storlien. Det fina är att oavsett vad ni väljer så har du fjället utanför dörren.

Restauranger och Krogar

Njut av den lokala maten av dem som kan tillaga den bäst. Eller om du behöver något raskt så finns även det. Här är restaurangerna där du kan äta, fika och dricka något gott.

Aktiviteter och Sevärdheter

Det finns massor av aktiviteter som vi inte listat här men du ser dem alla på den första sidan. Då kanske du börjar förstå varför Sveriges Kungafamilj föredrar Storlien/Storvallen.

Butiker och Service

Shopping görs på utvalda butiker och dessa hittar du här nedan. Storlien är en liten by där du får hjälp med det du behöver. På butikerna kommer du i kontakt med allt du kan göra.

Generella sidor om Storlien

Använd nedan sidor för att få ytterligare information om Storlien som priser för ett liftkort, eller du kanske bara vill titta på webbkameran för att se om det finns snö i backen just nu.

Pistkarta Storlien

Om du har tips på någon annan bra sida i Storlien som vi bör lägga till här, kontakta oss.

Föregående område:
Åre

Nästa område:
Vemdalen