Hela Sveriges stugsajt

Allt om Tiveden

Den Ultimata Guiden – Alla de bästa sidorna i Tiveden.
Allt på samma sida. Alltid nära till hands. Ständigt uppdaterad!

Hyr mysig stuga i Tiveden med sin förtrollade natur

Allt du behöver för att planera semestern och även använda som snabb-guide under resan

Tiveden är mycket mer än en vacker nationalpark som ligger mellan Västergötland och Närke, mitt emellan Sveriges två största sjöar Vänern och Vättern. Det finns ett antal mindre orter inom och runt Tiveden, där några av de större är Töreboda, Karlsborg, Laxå och Askersund.

Detta populära turistmål består bland annat av orörd skogsmark, unika skogsformationer, starkt kuperad landskap, små sjöar och magiska omgivningar som årligen får många turister som vill besöka dess vandringsleder och mystiska skönhet. Söker du något naturligt och ostört så är Tiveden ett måste. Djurlivet är ej rikt här och floran har inte heller så många arter, utan det är naturen och stämningen som är det fina i denna vildskog. Gå gärna till fots. Bergslagleden går igenom Tiveden och sjön Unden är en av de största i Tiveden. Det finns många aktiviteter och äventyr att ta del av; varför inte paddla, rida eller cykla också. Bad och fiske är naturligtvis något av de mest självklara på sommaren för stor och liten.

För den som vill njuta av tak över huvudet så finns det ett antal olika stugor att hyra i Tivedens omgivning som gör det möjligt att kunna vandra över dagen till olika ändamål. Och givetvis når du även de fina områdena runt både Vänern och Vättern, och dess underbara skärgård. Enklast når du Tiveden via E20 eller från riksvägen mellan Askersund och Karlsborg.

Boenden i Tiveden

När man åker till Tiveden så vill man kanske campa i tält, vindskydd eller husvagn men det finns en hel del mysiga bed and breakfast, vandrarhem och stugor så klart också.

Restauranger och Krogar

Har man inte med sig sin egen mat så kan man äta något gott på något av de här ställena. Ekologiskt är ju alltid populärt och bra så här mitt i den sköna naturen.

Aktiviteter och Sevärdheter

Tivedens vildmark bjuder på äventyr och njutning av världsklass. Vandra, cykla eller paddla kanot för att froda och ta in den trolska naturen när den är som bäst.

Butiker och Service

Här kan du hitta små mysiga butiker med konst till hemmet eller att förtära. Även för att utöva sport på plats eller annanstans. Kanske du hittar något i trollskogen som vi inte känner till?

Generella sidor om Tiveden

Använd nedan sidor för att få ytterligare fördjupad information om Tiveden, eller kanske bara titta in lite på den interaktiva kartan eller hur vädret är mitt i Tiveden just nu.

Kartan visar var Tiveden finns i Sverige Kartan visar ett mer detaljerat Tiveden.

Om du har tips på någon annan bra sida i Tiveden som vi bör lägga till här, kontakta oss.

Föregående område:
Glasriket i Småland

Nästa område:
Siljansområdet